Áldott, Békés ünnepeket kívánunk

Áldott, békés ünnepeket kívánunk!

Tovább

Megtartotta hagyományos Év Egyetemi Sportolója Díjátadó Gáláját a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS)

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban tartotta éves díjátadóját, mely alkalomból a PTE PEAC Sárkányhajó legénysége átvehette az Év Egyetemi sportolójának járó kitüntetést.

Tovább

Tizenkét egyetem sárkányhajó legénysége vett részt az idei Dunai Regattán

2018 után ismét birtokba vették a Duna Parlament és Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem közötti szakaszát a magyar felsőoktatási intézmények legkiválóbb evezős és sárkányhajós csapatai.

Tovább

Tizenhetedik alkalommal versenyeztek sárkányhajók a Csónakázó-tónál

Pénteken a Nebuló Kupával és az Egyetemi Regatta versenyével elkezdődött, szombaton reggel pedig a vegyes csapatok küzdelmeivel folytatódott a 17. Sárkányhajó Fesztivál Székesfehérváron.

Tovább

20. Magyar Bajnokság zuhogó esőben

Az előző évekhez hasonlóan a 20. Sárkányhajó Magyar Bajnokság szeptember 17-18. került megrendezésre Fadd-Domboriban. A versenyzők kérésére, gazdasági okok és szabadságolási problémák miatt két napos lett az idei verseny. Nem mindennapi körülmények között, sokszor zuhogó esőben kűzdöttek a legénységek egymás és a megfázás ellen.

Tovább

4. helyen végezett Magyarország a sárkányhajó Európa-bajnokság nemzetek közötti versenyében

Szeptember 4-én vasárnap véget ért a 14. EDBF Nemzetek Közötti Sárkányhajó Európa-bajnokság. Az utolsó versenynapon kishajós Premier női sportolóink három napot végig versenyezve, sikert sikerre halmozva, 500m-es távon is bezsebelték az aranyérmet. Ugyanezen a távon Premier open kishajós csapatunk, három szoros futamot követően a második helyet szerezte meg.

Tovább

Hosszú és ismét eredményes versenynap az Európa - bajnokságon

A harmadik napon, az esős reggelt követően folytatódott a bajnokság a 200m-es távon. Kimondottan hosszú nap volt, sötétedésig tartottak a futamok. Seniorjaink és premierjeink is példamutatóan kitartóan versenyeztek a kora esti órákig.

Tovább

Újabb érmek az esős Európa - bajnokságon!

Ma a 200 m-es futamokat rendezték az Európa - bajnokságon. Reggeltől kora délutánig a tegnapi magyar éremeső folytatódott, késő délután pedig le kellett állítani a versenyt villámlás miatt, majd a viharos eső is megérkezett. A mai nap mérlege két ezüst és egy arany érem.

Tovább

Éremeső a sárkányhajó EB első napján!!!

A Premier Női legénységünk remek, aranyérmes nyitánya után, szinte minden legénységünk dobogóra állhatott Banyolesben! Arannyal kezdte és arannyal zárta a napot a válogatott, hisz Premier Vegyes nagy hajós 2000m-en is aranyat szereztünk! Premier Openben, Senior A vegyesben és Senior B vegyesben pedig ezüst érmet szereztek csapataink! Szívből gratulálunk a magyar válogatott legénységeinek a nyitónapi eredményekhez! Hajrá, Magyarok! Csak így tovább!

Tovább

Holnap rajtol az Európa - bajnokság

Kedden este szerencsésen kiérkezett a magyar sárkányhajó válogatott Spanyolországba. A 14. EDBF Nemzetek közötti Sárkányhajó Európa - bajnokság a Banyoles-i tó partján kerül megrendezésre. Magyarország kis hajóban és nagy hajóban is, több kategóriában nevezett legénységeket a bajnokságra.

Tovább

Simi 2024

A Magyar Sárkányhajó Szövetség sportolói, idén a tervek szerint 2024. július 4 - 7 között Prága/Racice - Csehország a 15. EDBF Sárkányhajó Európa - bajnokságon, 2024. szeptember 3 - 8. között Ravennában, Olaszországban a 14. IDBF Sárkányhajó Világbajnokságon versenyeznek. Így Simi ismét útra kell, hogy elkísérje, segítse a magyar sportolókat a világversenyeken.

További információk
sarkanyhajo_63decc4f9361c.jpg sarkanyhajo_5a869a0f59f38.png --- sarkanyhajo_63e16c453c183.jpg
11. IDBF Club Crew World Championship European Dragon Boat Federation Hungarian Dragon Boat Federation International Dragon Boat Federation Hungarian Competitive Sport Federation 11. IDBF Club Crew World Championship