Vissza

Szoros, látványos versenyek 200 és 100 m-en Miluoban

A szombati versenynapon, amit már a CCTV 5 élőben közvetített, a premier sárkányhajó válogatott nagyhajóban 200 méteren délelőtt, 100 méteren délután versenyzett a Világkupán, Kínában. Reggel a küldöttség 5 tagja az ünnepélyes megnyitó eseményen képviselte hazánkat, míg a magyar csapat nagy része az első futamra készült. Kifejezetten dinamikus versenynap vette ugyanis kezdetét, ahol a megszokottól eltérően nem igazán volt pihenő idő, kiszállást követően azonnal a boat marshall várta a versenyzőket a következő megmérettetésre.

Szoros, látványos versenyek 200 és 100 m-en Miluoban

200 méteren megerősítettük a „leg”-ek közötti 7. helyünket, míg 100 méteren egyet előre léptünk.  A kiegyenlített mezőnyben tizedek választották el a futam versenyzőit egymástól, így a kisdöntőben második helyezést szereztünk, ami összesítésben 6. helyre volt elegendő. Így a Világkupán 100 méteren, a premier vegyes magyar legénység lett a legeredményesebb európai résztvevő.

A holnapi utolsó versenynapon délelőtt 500 méteren csapnak össze a sárkányok premier vegyes nagyhajó kategóriában, míg délután kishajóban ismét 400 méteres váltóban szurkolhatunk a mieinknek.  

Ragadjatok a képernyők elé, és szurkoljatok a magyar legénységnek!

További hírek

Oct.
28.
500 méterek a porondon az IDBF Világkupán MIluoban

500 méterek a porondon az IDBF Világkupán MIluoban

Vasárnap elérkeztünk a Világkupa utolsó napjához, amikor az 500 méterek kerültek megrendezésre. Az időbeosztás hasonlóan alakult, mint eddig, ugyanis négyszer kellett leevezze a csapat a távot egy délelőtt alatt. A futamok között mindössze arra volt idő, hogy a cserék megtörténjenek a csapatban. Magyar premier legénységünk magabiztosan állt rajthoz már a selejtezőben is és minden alkalommal javított egy kicsit az idején így a kisdöntőben harmadik helyen futott be, amivel ezen a távon is biztosította a 7. helyét.

Tovább
Oct.
25.
Játékos versenyszámokban melegítettek a magyar legénységek a Világkupán

Játékos versenyszámokban melegítettek a magyar legénységek a Világkupán

Ma kezdetét vette a 4. IDBF Világkupa nulladik napja, ahol a sportág nemzetközi szabályaitól eltérő számok kerültek megrendezésre.

Tovább
Oct.
24.
Rajtol a Világkupa Kínában, Miluo városában

Rajtol a Világkupa Kínában, Miluo városában

A magyar delegáció kínai idő szerint kedden délután érkezett meg Miluo városába, a 4. IDBF Sárkányhajó Világkupára. Büszkeség számunkra, hogy sportolóink kiváló nemzetközi eredményeik alapján meghívást kaptak a két évente megrendezésre kerülő Világkupára, ahol a világ 11 legjobb premier vegyes legénysége mérettetheti meg magát. Magyarország premier sárkányhajó válogatottja pályafutása egyik legnagyobb kihívása előtt áll.

Tovább

Simi 2024

A Magyar Sárkányhajó Szövetség sportolói 2024. július 4 - 7 között Prága/Racice - Csehország a 15. EDBF Sárkányhajó Európa - bajnokságon, 2024. szeptember 3 - 8. között Ravennában, Olaszországban a 14. IDBF Sárkányhajó Világbajnokságon versenyeztek. A kiváló eredményeknek köszönhetően, meghívást kaptunk a 4. IDBF Világkupára, melyet 2024.10.25 - 27. között rendeznek meg a kínai Miluo városában. Így Simi ismét útra kell, hogy elkísérje, segítse a magyar sportolókat az újabb világversenyen.

További információk
sarkanyhajo_63decc4f9361c.jpg sarkanyhajo_5a869a0f59f38.png --- sarkanyhajo_63e16c453c183.jpg
11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság Európai Sárkányhajó Szövetség Magyar Sárkányhajó Szövetség Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség Nemzeti Versenysport Szövetség 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság