Kiváló hangulat a Szombathelyi Sárkányhajó Fesztiválon

Négy kategóriában versenyeztek a 7. Szombathelyi Sárkányhajó Fesztivál legénységei. Már pénteken kora délután elkezdődtek, és estig folyamatosan zajlottak a sárkányhajó fesztivál szárazföldi és vízi edzései, felkészültek a csapatok a másnapi futamokra. Járosi Péter, a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnöke kérdésünkre elárulta, az eső sem tudott volna közbeszólni a felkészülésben, hiszen vízi sportról van szó, és elszánt, motivált közösségekről.

Tovább

Minden idők legnagyobb létszámú fesztiválja Szombathelyen

Rekord létszámú nevezés érkezett az idei, 7. alkalommal megrendezésre kerülő Szombathelyi Sárkányhajó Fesztiválra. Nyílt kategóriában 21, nőiben 7, vegyesben 15, marathonban 12 legénység nevezett. Látványos, jó hangulatú versenyre számíthatnak a versenyzők, és a nézők egyaránt.

Tovább

A sportdiplomácia is csúcsra járt az Európa - bajnokság idején

A nagy világversenyek alkalmával a színfalak mögött zajló sportdiplomáciai tevékenység, sok esetben legalább olyan erős mint a nemzetek, klubok között a vizen kialakuló kűzdelem. A szövetség elnökét Járosi Pétert kérdeztük az aktuális sárkányhajó sportdiplómáciai helyzetről, aki az európai és a világszövetség alelnöke is, és európai tisztségében, a sevillai kongresszus alkalmával erősítették meg.

Tovább

Tíz érmet nyertek sárkányhajósaink az Eb-n

Hat arany-, három ezüst- és egy bronzéremmel zártak a magyar sárkányhajósok a 18. EDBF Klub Legénység Európa-bajnokságon, míg Járosi Pétert, a hazai szövetség elnökét újraválasztották az európai szervezet alelnökének. A spanyolországi Sevillában megrendezett Eb-n részt vett három magyar klub – a Dragon Steel SE, a Dunai Sárkányok Vác és a Dragon Aqua SE – közül a váciak voltak a legeredményesebbek: valamennyi első és második helyezést ők érték el.

Tovább

Tiz éremmel zárták a magyar klubok az Európa - bajnokságot

Vasárnap végetért a 18. EDBF Klub Legénység Európa-bajnokság a spanyolországi Sevillában. A magyar klubok 6 arany, 3 ezüst és 1 bronzéremmel zárták a kontines viadalt. A legeredményesebb magyar klub a Dunai Sárkányok Vác lett, akik 6 arany és 3 ezüst éremet szereztek. A Dragon Aqua SE legénységének 1 bronz érmet sikerült megszereznie a verseny során.

Tovább

A Dunai Sárkányok Vác megszerezte az ötödik aranyérmét

A magyar legénységeknek a sportág leggyorsabb versenyszámában, 200 m-en kellett tegnap bizonyítaniuk. A Dunai Sárkányok Vác, tovább folytatta a menetelést, hiszen az open és a mix legénység arany, a női legénység pedig ezüst érmet szerzett.

Tovább

Újabb négy érmet nyertek a magyar legénységek Sevillaban a második versenynapon

A 2000 méter köztudottan a magyar csapatok erőssége, tegnap azonban nem kisebb csapatok ellen kellett bizonyítani mint a német Neckadrachen vagy a világbajnok ukrán Otaman. A Dunai Sárkányok Vác, mind a három kategóriában, ahol elindúlt érmet szerzett, de a Dragon Aqua SE sportoi is felkűzdötték magukat a dobogóra.

Tovább

Ismét Európa élén a Dunai Sárkányok Vác

A szegedi Világbajnokág legsikeresebb európai egyesülete tovább menetelt a sportág spanyországi Európa-bajnokságán! A verseny első napját rögtön aranyéremmel indították.

Tovább

Holnap este hivatalosan is kezdetét veszi a 18. EDBF Sárkányhajó Klub legénység Európa-bajnokság

Holnap délután elkezdődődik a 18. EDBF Klub legénység Európa-bajnokság a spanyolországi Sevillában. Hazánkat a Magyar Sárkányhajó Szövetség három egyesülete képviseli: Dragon Steel SE, Dunai Sárkányok Vác, és a Dragon Aqua SE.

Tovább

Újabb nap a közös felkészülés jegyében

Az elmúlt hétvégén, újabb világbajnokságra felkészítő edzésnapon vettek részt a válogatott versenyzők Sukorón. Igazi versenykörülmények között, tikkasztó melegben készülnek a magyar sárkányhajósok.

Tovább

Simi 2024

A Magyar Sárkányhajó Szövetség sportolói, idén a tervek szerint 2024. július 4 - 7 között Prága/Racice - Csehország a 15. EDBF Sárkányhajó Európa - bajnokságon, 2024. szeptember 3 - 8. között Ravennában, Olaszországban a 14. IDBF Sárkányhajó Világbajnokságon versenyeznek. Így Simi ismét útra kell, hogy elkísérje, segítse a magyar sportolókat a világversenyeken.

További információk
sarkanyhajo_63decc4f9361c.jpg sarkanyhajo_5a869a0f59f38.png --- sarkanyhajo_63e16c453c183.jpg
11. IDBF Club Crew World Championship European Dragon Boat Federation Hungarian Dragon Boat Federation International Dragon Boat Federation Hungarian Competitive Sport Federation 11. IDBF Club Crew World Championship