Vissza

Tizenhetedik alkalommal versenyeztek sárkányhajók a Csónakázó-tónál

Pénteken a Nebuló Kupával és az Egyetemi Regatta versenyével elkezdődött, szombaton reggel pedig a vegyes csapatok küzdelmeivel folytatódott a 17. Sárkányhajó Fesztivál Székesfehérváron.

Tizenhetedik alkalommal versenyeztek sárkányhajók a Csónakázó-tónál

2022.09.23-24-én került megrendezésre a 17. Székesfehérvári Sárkányhajó Fesztivál. Hasonlóan az idei győrihez, Székesfehérváron is három verseny volt a programban, a 17. Székesfehérvári Nebuló Kupa, az Egyetemi Regatta 2022 (Egyetemi Sárkányhajó Magyar Bajnokság, MEFOB) második futama, illetve szombaton a felnőtt szabadidős csapatok fesztivál futamai.

A Nebuló Kupa a covidos éveket követően ismét nagy létszámú program lett, 7 iskola 25 legénységével, több mit ötszázan ültek hajóba. A MEFOB idei második fordulóján, 4 egyetem (PTE, SZE, BME, ELTE) versengett egymással. A Pécsi Tudományegyetem csapata lett a 2022. év egyetemi bajnokságának győztese. A szombati fesztivál futamokban 17 legénység vett részt. Aktív hétvégét zártak a csapatok. A megmérettetés egyben a sárkányhajós szezon utolsó előtti fordulója is volt.

További hírek

Jan.
13.
9. Medencés Sárkányhajó Nyilt Magyar Bajnokság, Szarvas

9. Medencés Sárkányhajó Nyilt Magyar Bajnokság, Szarvas

Február 11.-én kerül megrendezésre az év indító Magyar Bajnokság. Szeretettel várjuk a csapatokat, a nevezés elindult.

Tovább
Jan.
01.
Elkezdődött a jubileumi év

Elkezdődött a jubileumi év

Negyed század a sárkányhajósportban, idén 25 éves a Magyar Sárkányhajó Szövetség! Sárkányhajó sikerekben is gazdag, boldog új évet kívánunk a 2023. évi szezonunk kezdetén! Nagy szeretettel vájunk mindenkit, az év során megrendezésre kerülő eseményeinkre. Az idei hazai és nemzetközi versenyeink, a jubileumi megemlékezés jegyében fognak telni.

Tovább
Dec.
23.
Áldott, Békés ünnepeket kívánunk

Áldott, Békés ünnepeket kívánunk

Áldott, békés ünnepeket kívánunk!

Tovább

Simi 2023

A Magyar Sárkányhajó Szövetség sportolói, idén a tervek szerint 2023. augusztus 7 - 13 között Pattayaban, Thaiföldön a 16. IDBF Nemzetek Közötti Sárkányhajó Világbajnokságon, 2023. szeptember 7 - 10. között Ravennában, Olaszországban a 19. EDBF Klub Legénység Sárkányhajó Európa - bajnokságon versenyeznek. Így Simi ismét útra kell, hogy elkísérje, segítse a magyar sportolókat a világversenyeken.

További információk
sarkanyhajo_63decc4f9361c.jpg sarkanyhajo_5a869a0f59f38.png Holiday 55 Hungary sarkanyhajo_5a9d551b57ebb.png
11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság Európai Sárkányhajó Szövetség Magyar Sárkányhajó Szövetség Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség Nemzeti Versenysport Szövetség 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság