Vissza

NVESZ Év Sportolói Gála – 64 kiváló sportembert díjaztak

Díjazott a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ)! A 62 szövetséget képviselő sportköztestület a Budapest Marriott Hotelben megtartott gáláján 37 szövetség 64 sportolója vehetett át díjat a 2023-ban nyújtott kiemelkedő sportteljesítményéért. Az NVESZ Év Sportolója díjra az egyes sportszövetségek jelölték a legsikeresebb versenyzőket. Ők valamennyien kimagasló eredményeket értek el a világ- és Európa-bajnokságokon, vagy éppen a Küzdősportok Világjátékán. A hagyományoknak megfelelően az NVESZ-gáláján adták át a dr. Leyrer Richárd díjat is.

NVESZ Év Sportolói Gála – 64 kiváló sportembert díjaztak

Ezúttal Deutsch-Lazsányi Erika, a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség Technikai Bizottságának elnöke és dr. Sándor Péter, a Magyar Motoros Vízisport Szövetség elnöke vehette át a sportvezetőknek adományozható rangos elismerést.

Dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár köszöntő beszédében méltatta az NVESZ-hez tartozó sportszövetségek eredményeit. „Az állami sportirányításnak kiemelten fontos a Nemzeti Versenysport Szövetség támogatása, hiszen a sportköztestület közel 100 ezer versenyzőt fog össze. Az NVESZ-re kiemelten számítunk, mert óriási bázissal rendelkezik. A Sportoló Nemzet Programunk miatt nagyon fontos, hogy mindenki tudjon választani magának olyan sportot, ami neki testhezálló, hiszen a sportirányítás célja, hogy itthon minél többeknek legyen élete része a sport. A sportolóknak rendszerint fontos a visszacsatolás. Az NVESZ-gála is egyfajta visszacsatolás az előző évről” – mondta az államtitkár.

Dr. Mészáros János, a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke kiemelte, 2023-ban is eredményesek voltak az olimpián kívüli sportágak kiválóságai. „ A számtalan Vb és Eb mellett két világversenyt hadd emeljek ki: az egyik a Krakkóban és környékén megrendezett Európa Játékok, valamint a Küzdősportok Világjátéka. Előbbin 11 érmet szereztek az olimpián kívüli sportágak magyar képviselői, utóbbin pedig a részt vevő 120 ország közül Magyarország a 10. helyen végzett az éremtáblázaton.

Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára úgy látja, hogy a MOB és az NVESZ eddig is szorosan együtt tudott működni, és ez a jövőben sem fog változni. „Már nem vagyunk ugyan egy irodában, de a sportbaráti kapcsolódás megmarad. Az, hogy milyen eredményesen tudnak együttműködni az olimpiai és a nem olimpiai sportágak, annak ékes bizonyítéka a nyári Európa Játékok volt.” – tette hozzá Fábián László.

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy a sport folyamatosan változik. „Olyan sportágak honosodnak meg, amelyek korábban kuriózumnak számítottak. Ezért is fontos a Nemzeti Versenysport Szövetség tevékenysége, különös tekintettel arra, hogy a tagszövetségek is nagy hangsúlyt fektetnek a parasportolók versenyeztetésére” – mondta Szabó László. 

Dr. Deutsch Tamás, a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) elnöke a magyar sport egységességéről beszélt. „Ugyanúgy büszkék vagyunk arra a karatés Hárspataki Gáborra, aki olimpián végzett dobogósként, és lett vb-érmes már nem olimpiai sportág képviselőjeként Budapesten. De ott van az rg-s Pigniczki Fanni is, ő egymás után kétszer jutott ki az olimpiára, de gyűjtött be érmeket a nem olimpiai sportágak világversenyén, a Világjátékokon is. Mi ugyanúgy büszkék vagyunk az olimpián kívüli sportágak kiválóságaira, mint az olimpikonokra” – hangsúlyozta a SOSZ elnöke.  

Schmitt Pál, volt köztársasági elnök, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tiszteletbeli tagja is tartott köszöntőt, ebben méltatta a Nemzeti Versenysport Szövetséghez tartozó sportágakat és a sikeres versenyzőket, egyben bemutatta az NVESZ legújabb kiadványát.

A könyv taglalja a Küzdősportok Világjátékán eredményesen szerepelt magyar csapat sikereit, valamint bemutatja a sportköztestület tagszervezeteit. A 127 oldalas könyv a Küzdősportok Világjátéka 2023 címet kapta.

A díjazottak:

Kis-Horváth Luca - teke

Sziklási Tibor Levente - teke

Turai Krisztina - darts

Rucska József - darts

Kőváriné Ivánfi Brigitta - szkander

Simon Dániel – szkander

Donkó Patrik - szkander

Janicsek Zsanett - teqball

Katz Tamás - teqball

Rácz Lili - golyósportok

Feith Máté - ejtőernyőzés

Jászai Csongor - jet-ski

Máramarosi Rita - tájékozódási futó

Miháldinecz  Márkó - motorcsónak

Lencsés Donát Dániel - motorsport

Lepsényi Boglárka - lábtenisz

Koltai Marcell Gergely - lábtenisz

Fejér Fruzsina - aerobik

Lőcsei Zoltán - aerobik

Salamon Erika - fekvenyomó

Enahoro Asein - erőemelő

Szebenyi Gergő Márk - erőemelő

Karikó Brigitta - fitness

Kiszli Vanda - kajak-kenu

Kövér Márton - kajak-kenu

Kiss Péter Pál - kajak-kenu

Teresa Crisley Cordeiro De Souza  - ju-jitsu

Süle Szilárd - ju-jitsu

Busa Andrea - kick-box

Fésű Lajos - kick-box

Korok Fatima -búvár

Kiss Nándor - búvár

Csillag László - horgász

Váradi Martina - tánc

Andrea Silvestri - tánc

Szmolka Nikoletta Renáta - grappling

Tóth Zoltán - grappling

Elekes Enikő - szumó

Buzás Patrik - szumó

Vágner Lara - dinamikus lövészet

Dr. Gombos László - dinamikus lövészet

Karádi Adél - jodo

Bota Norbert - iaido

Hárspataki Gábor - karate

Kákosy Olívia - karate

Székely Anna - muaythai

Kurdy István - muaythai

Simon Viktória - kung-fu

Nitas László Olivér - kung-fu

Varga Viktor - pétanque

Ugrai Panna - életmentés

Takács Krisztián - életmentés

Köffer Kitti - kutyás tereprollerezés

László Attila - kutyás tereprollerezés

Illés Evelin - rádióamatőr

Tóth Patrik - rádióamatőr

Váradiné Fodor Imola - modellező

Valent Gergő - modellező

Orbán Olivér - wakeboard

Bacskai Bence - footgolf

Kiss Norbert - autósport

Női kishajó csapat - sárkányhajó

U20 Mixed Csapat - Ultimate Frizbi

Mozgássérült Horgász Csapat – horgászat

További hírek

Mar.
04.
Edzőtábor és szakmai nap Tatán

Edzőtábor és szakmai nap Tatán

Az elmúlt hétvégén háromnapos edzőtáborban vettek részt az U18, U24, és Premier életkorú sportolok a Tatai Edzőtáborban. Az edzőtábor elsődleges célja melyet maximálisan sikerült megvalósítani, az utánpótlás, és a premier válogatott keret tagjainak összetartása, kondicionális teljesítőképességének felmérése, fejlesztése, közösség fejlesztés és csapatépítés. A harmadik napon vasárnap, a szövetség 2024. évi sportszakmai napja került megrendezésre, ahol több sportágspecifikus szakmai előadást és a HUNADÓ tájékoztatóját hallgatták meg a sportolók és a klubok vezetői.

Tovább
Feb.
11.
10.  Medencés Sárkányhajó Nyílt Magyar Bajnokság

10. Medencés Sárkányhajó Nyílt Magyar Bajnokság

Szarvason 8. alkalommal rendeztek medencés sárkányhajó versenyt. A Magyar Sárkányhajó Szövetség ebben az évben is a Körös Dragon SE-t bízta meg a Medencés Sárkányhajó Nyílt Magyar Bajnokság rendezésével, így a szövetség részéről jubilált a rendezvény, hiszen ez volt a 10. medencés bajnokság. 72 nevezés érkezett a rendezvényre, ahol összesen 124 futamban mérkőztek meg az ellenfelek egymással. A kategóriák változatlanok voltak az előző évekhez képest.

Tovább
Feb.
10.
A Sárkány éve a sárkányhajósok éve lesz? IGEN!

A Sárkány éve a sárkányhajósok éve lesz? IGEN!

Sportágunk múltja kínai emlékekre tekint vissza, ezért nem mehetünk el szó nélkül a Sárkány éve mellett. A kínai asztrológia szerint a mai nappal, azaz február 10-ével a Sárkány évébe léptünk át, amelyet egy igazán szerencsés esztendőnek jósolnak. A jegy a jóságot, a bátorságot, a következetességet és a kitartást szimbolizálja. Ezek a tulajdonságok jellemzik a legjobb sárkányhajósokat is. A kÍnai kultúra szerint a sárkány tavasszal az égbe szökik, repül felhőkön át, majd ősszel az óceánok legmélyébe tér vissza, megújítva ezzel az energiákat. Kívánjuk, hogy a sárkányhajó sport apraja-nagyja számára sok szerencsét, fényes eredményeket és kitartást hozzon a Sárkány éve. Lapátoljatok idén még többet, higgyétek el, megéri!

Tovább

Simi 2024

A Magyar Sárkányhajó Szövetség sportolói, idén a tervek szerint 2024. július 4 - 7 között Prága/Racice - Csehország a 15. EDBF Sárkányhajó Európa - bajnokságon, 2024. szeptember 3 - 8. között Ravennában, Olaszországban a 14. IDBF Sárkányhajó Világbajnokságon versenyeznek. Így Simi ismét útra kell, hogy elkísérje, segítse a magyar sportolókat a világversenyeken.

További információk
sarkanyhajo_63decc4f9361c.jpg sarkanyhajo_5a869a0f59f38.png --- sarkanyhajo_63e16c453c183.jpg
11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság Európai Sárkányhajó Szövetség Magyar Sárkányhajó Szövetség Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség Nemzeti Versenysport Szövetség 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság