Hamarosan összecsapnak az egyetemi sárkányok

Kevesebb mint egy hónap múlva rajtol a Sárkányhajó MEFOB második fordulója.Májusban kilenc egyetemi csapat mérettette meg magát Győrben, a MEFOB első fordulóján. A nyáron is keményen dolgoztak a csapatok, hogy a döntő fordulón megtarthassák vagy javíthassák helyezéseiket, szeptemberben pedig még inkább élesedik a helyzet és még nagyobb fokozatra kapcsolva készülnek.

Tovább

10 FŐS SÁRKÁNYHAJÓ MAGYAR BAJNOKSÁG

Az elmúlt hétvégén rendezte meg a szövetség a 9. 10 személyes Sárkányhajó Magyar Bajnokságot Domboriban. Rekord számú indulóval, verőfényes napsütésben zajlottak a versenyszámok. 200 és 2000 m-es távokat rendeztek, az összes korosztályban (U18, premier, senior). A szövetség és a klubok munkájának köszönhetően az ifjúsági csapatok száma is nőtt. A hétvégét jót hangulat jellemezte. Magas színvonalú verseny volt nagy harcokkal, energikus versenyzéssel.

Tovább

Sárkányhajó versenyek Győrben

Az elmúlt hétvégén Győr adott otthont egy nagyszabású sárkányhajós eseménysorozatnak. Pénteken az immár 19. Nebuló Kupa versenyein 46 iskolás legénység, az Egyetemi Sárkányhajó Bajnokság első fordulóján a MEFOB-on 9 egyetem legénysége csapott össze a Mosoni-Duna holtágán, szombaton pedig céges és baráti társaságok versengtek a fesztivál futamokban a csillogó érmekért és kupákért.

Tovább

OUTRIGGER SÁRKÁNYHAJÓ MAGYAR BAJNOKSÁG

Vasárnap zárult a kétnapos outrigger sárkányhajó bajnokság, amelynek idén Dombori adott otthont. A két napos bajnokság mindkét napján 150 méteres és 1500 méteres futamok kerültek megrendezésre. A szombati napon a premierek, az U24-es és az U18-as korosztály versenyzői eveztek pályára, akik többnyire békés időjárási körülmények között mérkőztek meg és nagyon fegyelmezetten álltak rajthoz. Vasárnap a szenior sportolók mérték össze tudásukat, akik az egész napos eső ellenére tisztességgel helyt álltak és keményen végig versenyezték a napot.

Tovább

Tisztújítás a 25 éves Magyar Sárkányhajó Szövetségnél

Az elmúlt hétvégén Baján tartotta a Magyar Sárkányhajó Szövetség, az éves Küldöttgyűlését. A Küldöttgyűlésen tisztújításra is sor került. Újabb négy évre a szövetség elnökének választották Járosi Pétert, aki immár 20 éve, 2003 óta tölt be vezető pozíciót a sárkányhajó sport magyarországi irányító szervezetében.

Tovább

Elkezdődött a nyíltvizi sárkányhajó szezon Baján

Az elmúlt hétvégén szombaton Baján került megrendezésre a Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokság. Az idén 25 éves Magyar sárkányhajó Szövetség, 12. alkalommal szervezte meg 15 éves Sugo Sárkányhajó Clubbal együttműködésben a bajnokságot. Különböző kategóriákban, 4 és 8 km-en versenyeztek a legénységek.

Tovább

NVESZ "ÉV SPORTOLÓI": Díjazták 2022 legjobbjait

A hatvanegy tagszövetség ernyőszervezeteként működő NVESZ a 2022-es világversenyeken eredményes sportolóknak, a Világjátékokon, a világbajnokságokon és Európa-bajnokságokon dobogós helyezetteknek adott át elismeréseket a Hilton Budapest hotelben megrendezett gálán. A Magyar Sárkányhajó Szövetség díjazott sportolói a tavalyi Európa-bajnokságon 200, 500, és 2000 méteren is aranyérmes kishajós női legénység tagjai lettek. A gálán, a lányok nevében a díjat Bilstein Barbara, és a felkészítő edző Túróczi Szabolcs vette át Járosi Pétertől a Nemzeti Versenysport Szövetség általános alelnökétől.

Tovább

Színvonalas versennyel, nagy részvevői létszámmal zajlott az év első versenye a sárkányhajósoknál

Az elmúlt hétvégén került megrendezésre a 9. Medencés Sárkányhajó Nyílt Magyar Bajnokság, amely egyben a hetedik Szarvasi Medencés Sárkányhajó Verseny volt. A versenyt a Körös Dragon Sárkányhajós és Szabadidős Sport Egyesület, valamint a Magyar Sárkányhajó Szövetség közösen szervezte meg. Kemény összecsapásokban tesztelhették a sportolók az erőnléti állapotukat, hiszen több futamban meglehetősen látványos és fárasztó ütközetek is kialakultak.

Tovább

9. Medencés Sárkányhajó Nyilt Magyar Bajnokság, Szarvas

Február 11.-én kerül megrendezésre az év indító Magyar Bajnokság. Szeretettel várjuk a csapatokat, a nevezés elindult.

Tovább

Elkezdődött a jubileumi év

Negyed század a sárkányhajósportban, idén 25 éves a Magyar Sárkányhajó Szövetség! Sárkányhajó sikerekben is gazdag, boldog új évet kívánunk a 2023. évi szezonunk kezdetén! Nagy szeretettel vájunk mindenkit, az év során megrendezésre kerülő eseményeinkre. Az idei hazai és nemzetközi versenyeink, a jubileumi megemlékezés jegyében fognak telni.

Tovább

Simi 2024

A Magyar Sárkányhajó Szövetség sportolói, idén a tervek szerint 2024. július 4 - 7 között Prága/Racice - Csehország a 15. EDBF Sárkányhajó Európa - bajnokságon, 2024. szeptember 3 - 8. között Ravennában, Olaszországban a 14. IDBF Sárkányhajó Világbajnokságon versenyeznek. Így Simi ismét útra kell, hogy elkísérje, segítse a magyar sportolókat a világversenyeken.

További információk
sarkanyhajo_63decc4f9361c.jpg sarkanyhajo_5a869a0f59f38.png --- sarkanyhajo_63e16c453c183.jpg
11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság Európai Sárkányhajó Szövetség Magyar Sárkányhajó Szövetség Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség Nemzeti Versenysport Szövetség 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság